Programma

17 t/m 19 september | Filmprogramma Theater De Hofnar

Om te vieren en te herdenken dat Valkenswaard 75 jaar in vrede en vrijheid leeft organiseert Theater De Hofnar enkele gratis filmvertoningen die aansluiten op het programma van ‘Valkenswaard viert’.

Filmprogramma in de Theaterzaal

 

Dinsdag 17 sept

10.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min) Besloten filmvoorstelling voor scholen

14.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min)

 

Woensdag 18 sept

10.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min) Besloten filmvoorstelling voor scholen

14.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min)

20.00 uur La Vita e Bella (122 min)

 

Donderdag 19 sept

10.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min) Besloten filmvoorstelling voor scholen

14.00 uur Mijn Gestolen Jeugd (50 min)

16.00 uur The boy with the striped Pyjama’s (94 min)

20.00 uur Haar naam was Sara (111 min)

 

Entree: gratis

Kaarten via www.hofnar.nl of vanaf 19 augustus aan de kaartverkoopbalie of via telefoonnummer 040-2074020
Capaciteit: 220 (101 balkonplaaten en 119 benedenplaatsen
Ongeplaceerde tickets.
Pauze: nee

Voor schoolvoorstellingen kunnen leerkrachten kaarten reserveren via kaartverkoop@hofnar.nl o.v.v. naam school, naam leerkracht, groep en aantal kaarten. Kaarten voor schoolvoorstellingen zijn niet online te verkrijgen.

Voor overige filmvoorstellingen kunnen bezoekers zelf online kaarten bestellen met een maximum van 10 per film. Meer kaarten zijn mogelijk via de kaartverkoop (balie of tel) van De Hofnar. Dit om te voorkomen dat er een grote ‘no-show’ is.


 

Mijn gestolen Jeugd- Walter de Wit

Valkenswaard was de eerste Nederlandse plaats die door de Engelsen bevrijd werd tijdens Operatie Market Garden.
In de film laat Regisseur Walter de Wit (geboren Valkenswaardenaar) plaatsgenoten vertellen over hun ervaringen, belevenissen en herinneringen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt het geheel tot een uniek document, omdat niet het grote verhaal, maar juist de kleine alledaagse dingen een beeld geven van de bezettingsperiode. Sommige geïnterviewden spreken met woede over het gemis van hun jeugdjaren, anderen hebben heimwee naar de leuke dingen die er ook waren tijdens deze periode.
De documentaire geeft een beeld van het dagelijks leven in Valkenswaard, met de focus op de laatste oorlogsweken in september 1944. Ook heikele kwesties, zoals het verzet en de Valkenswaardse NSB-ers, worden niet uit de weg gegaan.
'Mijn Gestolen Jeugd' vertelt over het illegaal slachten van vee, het bombardement op de sigarenfabrieken, goede en slechte Duitsers, de moorden in Borkel en de komst van de bevrijders.

Documentaire 
50 minuten
Regisseur: Walter de Wit
Leeftijd: alle leeftijden


 

La vita e Bella

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt een Italiaanse man met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om het kind het vooruitzicht van een zekere dood te besparen, stelt hij de reis voor als een spel, waarin je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.

Komedie / Oorlog
122 minuten 
Geregisseerd door Roberto Benigni
met Roberto BenigniNicoletta Braschi en Giustino Durano
Leeftijd: alle leeftijden

 

 


 

The Boy With the striped Pyjama’s

Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden zeer verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft... 

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Drama / Oorlog
94 minuten 
Geregisseerd door Mark Herman
met Asa Butterfield, David Thewlis en Vera Farmiga 
Leeftijd: 12+

 


 

Haar naam was Sara

Een Amerikaanse expatjournaliste, Julia, werkt anno 2002 aan een stuk over de Vel d’Hiv (een sportstadion waar op 16 juli 1942 duizenden joden, in het bijzonder kinderen, werden gedeporteerd in Parijs). Ze ontdekt dat een langbewaard geheim het lot van haar schoonfamilie linkt aan het lot van een joodse familie. Geobsedeerd door dit verband gaat ze op zoek naar wat er met de joodse familie is gebeurd. In het bijzonder met Sarah, die 10 jaar is als haar familie gedeporteerd wordt. 

Frankrijk
Drama / Oorlog
111 minuten 
Geregisseerd door Gilles Paquet-Brenner
met Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance en Niels Arestrup 
Leeftijd: 12+