Verkeersmaatregelen rondom ‘Valkenswaard Viert’ 

26-8-2019

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 september vinden in Valkenswaard onder het motto ‘Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid’, activiteiten plaats rondom de 75-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. In verband hiermee zijn in deze periode een flink aantal wegafsluitingen en verkeersmaatregelen nodig, met name in het centrum van Valkenswaard en op en rond de N69 (Eindhovenseweg/Luikerweg). Vanwege te verwachten drukte adviseert de gemeente bezoekers om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum te komen.

UPDATE 30-8-2019

Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 september vinden in Valkenswaard onder het  motto ‘Valkenswaard viert 75 jaar Vrijheid’, activiteiten plaats rondom de 75-jarige herdenking van de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. In verband hiermee zijn in deze periode een flink aantal wegafsluitingen en verkeersmaatregelen nodig, met name in het centrum van Valkenswaard en op en rond de N69 (Eindhovenseweg/Luikerweg). Vanwege te verwachten drukte adviseert de gemeente bezoekers om zoveel mogelijk te voet of per fiets naar het centrum te komen.

 

Tijdelijk gewijzigde busroutes

Door de afsluitingen van de N69 kunnen de bushaltes aan de Markt diverse dagen in genoemde periode niet gebruikt worden. Vervoerder Bravo publiceert actuele info over busroutes en gewijzigde halteplaatsen in bussen, bij de haltes en op www.bravo.info.

 

Zaterdag 14 september

Wegafsluitingen N69 vanwege Operatie Market Garden

In verband met doortocht van legervoertuigen van Operatie Market Garden is op zaterdag 14 september de N69 (Luikerweg) een aantal uren afgesloten vanaf de rotonde bij Dorpsstraat/Bergeijksedijk in Borkel en Schaft tot aan de kruising Merendreef/Geenhovensedreef in Valkenswaard.

Om circa 10.30 uur wordt de rotonde in Borkel afgesloten en circa 13.15 uur wordt de kruising bij de Geenhovensedreef weer vrijgegeven.

 

Zondag 15 september

Wegafsluiting Peperstraat vanwege Vrijheidsconcert

In verband met opbouw/afbouw voor het Vrijheidsconcert op de markt, is de Peperstraat afgesloten tussen huisnummer 2 en de N69/Markt vanaf zondag 15 september 08.00 uur tot woensdag 18 september 13.00 uur  

 

Maandag 16 tot en met woensdag 18 september

Aankomst en bivak voertuigen Liberation Task Force (LTF)

In verband met aankomst van de LTF en het Vrijheidsconcert geldt op maandag 16 september van 14.00 uur tot woensdag 18 september 13.00 uur een wegafsluiting voor de Luikerweg/ N69 vanaf de kruising met de Dommelseweg tot aan de Markt/Leenderweg.

 

Wilhelminapark en omgeving

Verder zijn vanwege het bivak LTF vanaf maandag 16 september 09.00 uur tot dinsdag 17 september 13.00 uur de volgende wegen afgesloten:

  • Wilhelminapark, dat wil zeggen: de ring rondom het park.**
  • Maastrichterweg tussen de Emmalaan en de Peperstraat
  • Kloosterplein

In dezelfde periode geldt een parkeerverbod in de Maastrichterweg tussen de Emmalaan en de Peperstraat vanwege het parkeren van de legervoertuigen.

**Bij de afsluiting van de ring rond het Wilhelminapark, is hier ook bestemmingsverkeer met de auto niet mogelijk. Bewoners worden hierover per brief geïnformeerd door de organisatie. Het Medisch Centrum en openbare basisschool ‘t Smelleken aan de Emmalaan blijven wel bereikbaar.

 

Herdenking op Britse Begraafplaats Luikerweg

In verband hiermee is op dinsdag 17 september van 10.30 uur tot 12.30 uur de N69/Luikerweg afgesloten tussen rotonde bij Dorpsstraat/Bergeijksedijk en de Kempervennendreef.