Leerlingen groep 8 gratis naar de filmdocumentaire ‘Mijn Gestolen Jeugd’ over Valkenswaard in oorlogstijd 

2-8-2019

Op 17 september 1944 werd Valkenswaard als eerste gemeente in Nederland, bevrijd. Om te vieren en te herdenken dat Valkenswaard 75 jaar in vrede en vrijheid leeft organiseert Theater De Hofnar enkele gratis filmvertoningen.

Op 17 september 1944 werd Valkenswaard als eerste gemeente in Nederland, bevrijd. 
Om te vieren en te herdenken dat Valkenswaard 75 jaar in vrede en vrijheid leeft organiseert Theater De Hofnar enkele gratis filmvertoningen

Theater De Hofnar nodigt alle leerkrachten en leerlingen van groep 8 van het basisonderwijs in Valkenswaard uit op 17 ,18 of 19 september om 10.00 uur om naar de gratis Filmdocumentaire: ‘Mijn Gestolen Jeugd’ te komen kijken. Mijn Gestolen Jeugd is extra bijzonder voor leerlingen omdat het gaat over de oorlogstijd in hun eigen dorp Valkenswaard met eigen inwoners aan het woord.

Kaarten bestellen:
Leerkrachten/klassenouders kunnen exclusief kaarten reserveren voor hun groep via kaartverkoop@hofnar.nl o.v.v. naam school, naam leerkracht, groep en aantal kaarten. Kaarten voor schoolvoorstellingen zijn niet online te verkrijgen. Per vertoning zijn er beperkt aantal kaarten beschikbaar.

 

Informatie over ‘Mijn Gestolen Jeugd’

In de film laat Regisseur Walter de Wit (geboren Valkenswaardenaar) plaatsgenoten vertellen over hun ervaringen, belevenissen en herinneringen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Dit maakt het geheel tot een uniek document, omdat niet het grote verhaal, maar juist de kleine alledaagse dingen een beeld geven van de bezettingsperiode. De documentaire geeft een beeld van het dagelijks leven in Valkenswaard, met de focus op de laatste oorlogsweken in september 1944. Ook heikele kwesties, zoals het verzet en de Valkenswaardse NSB-ers, worden niet uit de weg gegaan.
'Mijn Gestolen Jeugd' vertelt over het illegaal slachten van vee, het bombardement op de sigarenfabrieken, goede en slechte Duitsers, de moorden in Borkel en de komst van de bevrijders.